Kijken naar wat je niet ziet

27 April 2020

Ken je het spelletje ‘Ik zie - Ik zie - Wat jij niet ziet’ nog? Zie je dat groene blaadje? Aan tientallen mensen werd gevraagd wat ze zagen. Er volgden volkomen verschillende reacties en antwoorden. Daarom ook aan jou de vraag: “Wat zie je in dit groene blaadje?”.

Welke kleur heeft jouw bril...

We zien de wereld door een gekleurde bril. Onze eigen gekleurde bril. We vergeten vaak dat veel mensen een andere kijk op dingen hebben. Mede daardoor is er geen goede aansluiting. “Het klikt niet!”, zeggen we dan en dat kan tot serieuze misverstanden leiden.

 

Beter kijken en aansluiten

Wil je weten wat de oorzaak is van dit verschijnsel én wat je eraan kunt doen? Wil je weten hoe je perfecte aansluiting vindt om misverstanden te reduceren in relaties, tijdens gesprekken en op het werk? Neem dan contact op met me via +31 (0)6 53419580 of jeroen@buildingbettercare.com

Of het klikt of niet is na ons gesprek geen toeval meer. Overigens, ik vertel dan ook wat je nog meer in het groene blaadje kan zien.

 

PS

Zomaar als extraatje… Poets je bril en kijk naar dit filmpje. Je ziet dingen gebeuren en tegelijkertijd zie je het niet. Rara, hoe kan dat? 

.

admin 27 April 2020
Geen reacties
Post comment
  Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.